Zoete aardappel-paprikasoep #fluweelzacht

Zin in lekkere eenvoudige kost na de kerstdagen? Ik maak vandaag een lekkere soep, die je voor de maaltijd kan eten of met stuk brood erbij perfect kan dienen als lunch:-) Een fluweelzachte soep waarvan je de meeste ingrediënten in huis hebt 🙂

Zoete aardappel-paprikasoep

Wat heb je nodig om de soep te maken voor 4 personen?

-3 grote zoete aardappelen
-1 1/2 rode paprika
-3 grote wortelen
-2 à 2 1/2 kip bouillonblokjes (type knorr vetarm)
-200 ml tomatenpassata
-3 laurierblaadjes
-zwarte peper van de molen
-een flinke snuf zacht currypoeder
-beetje halfvolle melk om de soep “romiger” te maken

Hoe maak je deze soep klaar?

Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Was de wortelen, indien het jonge wortelen zijn dien je zelfs niet te schillen, anders uiteraard wel. Halveer de wortelen over de lengte en snijd in blokjes. Deze groenten mogen al in de kookpot.
Voeg de tomatenpassata, de laurierblaadjes toe en zet de groenten onder water, tot zo’n 3 cm boven de groenten. Als je de soep achteraf gaat mixen zal je zien of je nog water moet toevoegen. Breng het geheel aan de kook en laat gedurende 15 minuten koken op een middelhoog vuur.

Verwarm ondertussen je grill voor. Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en snijd in 4 delen. Leg ze met de schilkant naar boven op een bakpapier dat je op een ovenplaat gelegd hebt. Als je geen bakpapier hebt leg je de paprika’s gewoon in een ovenschaal, dat werkt prima. De schil van de paprika moet wel wat zwart geblakerd zijn, in mijn oven duurde dat +/- 10 minuten. Tip: Kijk regelmatig.
Haal ze uit de oven, bewaar ze even in een plastiek diepvrieszakje, dan komen de schilletjes gemakkelijk los.

Snijd de paprika’s in grote stukken en voeg toe aan de soep. Als de kooktijd voorbij is haal je de laurierblaadjes eruit om de soep glad te mixen. Voeg na het mixen wat melk toe, dat maakt de soep een beetje romiger. Als de soep te dik is voeg dan wat water toe tot het voor jou de perfecte dikte is. Doe als laatste wat zwarte peper en currypoeder bij de soep, meng goed om en je soep is klaar.

Smakelijk!

Bereidingstijd: 5 min schil & snijwerk, kooktijd 15 minuten

Eén gedachte over “Zoete aardappel-paprikasoep #fluweelzacht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: