Lauwe herfstsalade met gegrilde groenten, zachte geitenkaas & spek

Als de lunch eens wat anders mag zijn. Ik maak vandaag een lauwe salade van gegrilde groeten, perfect voor een regenachtige 1e november. Het schil & snijwerk duurt nog geen 10 minuten, de oven doet de rest:-)

Lauwe herfstsalade

Wat heb je nodig om deze salade te maken voor 4 personen?

-1 1/2 grote zoete aardappel
-2 flinke pastinaken
-2 verse vijgen
-1 grote rode ui of 2 kleinere
-2 groene paprika’s
-3 tenen verse look
-2 rolletjes zachte geitenkaas (om mooie plakjes van te snijden, zacht zoals Chavroux)
-8 plakken gerookt spek (niet te dun)
-grof zout
-1/2 limoen
-zwarte peper van de molen
-zachte olijfolie

Hoe maak je deze salade klaar?

Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius.

Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op. Schil de zoete aardappels, en snijd deze in frietjes. Schil de pastinaken en snijd in plakjes. Spoel de paprika’s en snijd in bokjes van +/- 1 1/2 cm. Schil de ui en snijd in parten. Leg alles op de bakplaat, sprenkel er een beetje olijfolie over, kruiden met zwarte peper en grof zout. Pel de teentjes look, halveer ze en verdeel ze over de groenten. Als laatste halveer je de lapjes spek en leg ze op de groenten. Klaar om in de oven te gaan voor 30 minuten.

Ondertussen snijd je iedere vijg in 4 delen. Haal nu je rolletjes geitenkaas uit de koelkast, anders zijn ze te koud. Om ze in plakjes te snijden wacht je best tot als je de borden gaat klaarmaken. Halveer je limoen en leg even apart. Je kan de bieslook al snijden, neem er zeker voldoende van, dat smaakt heerlijk op deze salade.

Als dit half uurtje om is, kan je de borden vullen. Sprenkel nog wat limoensap over de groenten. Schep flink wat van de groenten op ieder bord, leg de lapjes spek erbij, werk af met bieslook en wat zwarte peper. Klaar om aan tafel te gaan!
Je tafelgenoten zullen aangenaam verrast zijn 🙂

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: