Tortellini met gehaktballetjes & spinazie #kidsproof

Lekker voor het hele gezin. Lekkere verse pasta waar niet veel werk aan is šŸ™‚

Tortellini gehaktballetjes

Wat heb je nodig om het gerecht te maken voor 4 personen?

-400 gr verse tortellini (gevuld met spinazie & ricotta)
-300 gr verse spinazie
-1 bol mozzarella
-800 ml tomatenpassata
-350 gr gehakt (gemengd)
-olijfolie
-verse basilicum
-zwarte peper en zout
-paprikapoeder
-currypoeder
-1/3 groentenbouillonblokje (vetarm)
-Parmezaanse kaas
-100 ml melk
-1 teen look

Hoe maak je deze ovenschotel klaar?

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Doe het gehakt in een kom, voeg peper en zout toe en rol kleine balletjes. Zo heb je er heel veel en ze zijn meteen hapklaar. Zet een grote antikleefpan op het vuur, schenk er een beetje olijfolie in en bak hierin de gehaktballetjes bruin. Pers ook een teentje look en laat meebakken op een middelmatig vuur.

Zet nu een ruime kookpot met water op het vuur, breng aan de kook en gaar hierin de tortellini gedurende 2 minuten! Giet af in een vergiet, laat uitlekken (niet te lang, anders gaan ze kleven) en leg ze in een vuurvaste schaal. Sprenkel er een beetje olijfolie over.

Voeg na een 8-tal minuten de gewassen spinazie aan de balletjes toe, laat kort meebakken. De spinazieblaadjes zullen snel slinken. Overgiet nu met de tomatenpassata en het scheutje melk,voeg het stukje bouillonblokje, het paprikapoeder, currypoeder en verse basilicum naar smaak toe. Laat de saus een 5-tal minuten sudderen op een middelmatig vuur. Proef aan de saus of ze voldoende smaak heeft, anders voeg je nog een beetje kruiden toe.

Schep de saus over de tortellini, meng voorzichtig onder elkaar, snijd de mozzarella in dunne schijfjes, verdeel over de schotel, rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en plaats de ovenschotel gedurende 10 minuten in de oven.

Werk af met verse basilicumblaadjes. Klaar om aan tafel te gaan šŸ™‚

SmakelijkĀ  šŸ™‚

Bereidingstijd: 25 minuten!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: