Peren opleggen in siroop #conference #tijdvantoen

Afgelopen zondag kon je gratis peren gaan afhalen bij Fruitboer Paesmans en ik was van de partij! Ik heb er al verschillende dingen mee gemaakt.. Perencake, confituur van peren met kaneel, confituur van peren met speculooskruiden en vandaag ga ik peren opleggen in siroop. Nostalgie…ik zie mijn bomma ze nog zo klaarmaken, njammie 🙂

Peren opleggen in siroop met kaneel en anijs

Wat heb je nodig om deze peertjes te maken (4 bokalen)

-20 conference peren (ik heb niet de grootste exemplaren genomen)
-1 kg suiker
-750 ml water
-250 ml vers sinaansappelsap
-4 kaneelstokjes
-2 steranijs

Hoe maak je de peertjes klaar? Echt eenvoudig!

Zet een stoofpot op het vuur, doe het water, sinaasappelsap en de suiker in de pot. Laat dit mengsel aan de kook komen, zet daarna het vuur wat lager zodat het zachtjes kan inkoken. Regelmatig roeren zodat de suiker niet aan de bodem gaat kleven.

Ondertussen schil je de peren, halveer je ze en verwijder het klokhuis en vruchtkroontje. Leg de gehalveerde peertjes in het mengsel en laat ze gedurende 10 minuten zacht koken in de siroop. Neem potjes met een deksel (vb confituurpotten) doe in iedere pot 10 halve peren, vul aan met de siroop tot aan de rand, steek er stukje kaneel bij, schroef de pot dicht en zet ze ondersteboven op de deksel. Laat ze zo 5 minuten staan en draai ze terug om. Daarna zal iedere pot een ploppend geluid maken, dan is de lucht er uit.

Laat de potjes nu minimum een maand op een donkere plaats staan, daarna zijn ze klaar om te eten.

Heerlijk met een klassiek gerecht zoals gebraad of gebakken kip!

Bereidingstijd: 30 minuten

Smakelijk 🙂

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: