Asperges zoals het hoort! Met ei peterselie & beenham #Aspergehoevelavrijsen #witgoud #lokaal #vanbijdeboer

Aspergetijd! Sinds kort zijn ze weer verkrijgbaar 🙂 Niets zo heerlijk als lekkere lokale producten. Bij Aspergehoeve Lavrijsen kan je terecht voor dit veldverse witte goud… Asperges in alle diktes, aspergesoep, aspergepunten/ koppen, aspergeschillen om een heerlijk aspergesoep mee te bereiden en nog zoveel meer.
Ik bereid ze vandaag op traditionele wijze, met ei en beenham, Vlaamse kost op en top!

Asperges zoals het hoort met beenham

Wat heb je nodig om dit aspergebord te bereiden voor 4 personen als hoofdmaaltijd?

-32 witte asperges
-4 eieren
-12 schijven beenham
-beetje peterselie
-1 pakje Hollandaisesaus (verkrijgbaar bij Aspergehoeve Lavrijsen)
-fijn zout
-water

Hoe maak je het gerecht klaar?

Zet een klein pannetje met water op het vuur. Kook hierin 4 eieren tot ze hardgekookt zijn. Voor de liefhebbers… een eitje dat nog een beetje uitloopt is ook heel lekker 🙂 Maar dan moet je de eitjes pas koken als de asperges nog maar 4 minuten moeten koken. Iedere maat van asperges heeft een andere gaartijd, ik heb deze van 2 cm dikte (na het schillen) gekookt tot 10 minuten, dan zijn ze beetgaar.

Schil de asperges, dit vanaf de punt naar beneden. Breek de asperge op het natuurlijke breekpunt of snijd ze op gelijke hoogte, 2 cm mag er wel zeker af.

Zet ondertussen en ruime kookpot op het vuur en breng het water aan de kook. Doe de asperges erin, laat volgens dikte koken. Bij deze asperges is dit 10 minuten.

Haal de ham uit de koelkast, zo kan ze een beetje op temperatuur komen. Snipper een beetje peterselie.

Ondertussen maak je de easy-peasy saus. Doe de hoeveelheid water in een maatbeker, doe het pakje saus erbij, even kruiden met zwarte peper van de molen en aan de kook laten komen. Blijf wel de hele tijd goed roeren. Laat even doorkoken, klaar!

Ondertussen zijn de asperges ook klaar. Haal ze uit de kookpot en laat ze uitlekken op een propere keukenhanddoek. Dit moet je echt doen want je wil niet dat er vocht uit je asperges komt als ze al op het bord liggen. Pel de eitjes, halveer ze en leg ze bij de asperges op het bord. Als je eerder zachtgekookte eitjes verkiest, snijd ze dan pas open op het bord zelf 😉

Serveer met beenham en schep nog wat Hollandaisesaus over de asperges.

Tijd om op te dienen 🙂

Smakelijk!

Bereidingstijd: 25 min maximum

 

 

Eén gedachte over “Asperges zoals het hoort! Met ei peterselie & beenham #Aspergehoevelavrijsen #witgoud #lokaal #vanbijdeboer”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: