Risotto vendure primavera #Italiaanse keuken op z’n best

Omdat de Italiaanse keuken zoveel meer is dan pasta & pizza…Ik ben een liefhebber. Nu de lente begonnen is heb ik gekozen voor een risotto met groenten.

Risotto vendure primavera

Wat heb je nodig om het gerecht te maken voor 4 personen? 

– 4 koffietassen risotto
-8 à 10 koffietassen kippenbouillon (samengesteld uit water + 1 1/2 bouillonketeltje type Knorr)
-1 rode ui
-1 koffietas tuinbonen
-1/2 groene courgette (in blokjes gesneden)
-10 verse groene asperges (normale dikte,…niet te dun)
-8 verse witte asperges (normale dikte)
-2 gele wortelen
-1 teen verse look
-10 roosjes groene torenbloemkool/ Romanesco
-olijfolie
-Parmezaanse kaas (naar believen)
-1 1/2 bouillonketeltje kip
-zwarte peper & zout

Hoe maak je de heerlijke risottopan klaar?

Spoel en droog alle groenten. Snijd de courgettes in kleine blokjes, doe hetzelfde met de gele wortelen. Snijd de asperges in diagonale stukken van een 2-tal cm. Snipper de ui fijn. Pel de teen look en bewaar even apart. Doe de rijst in een kleefpan en zet het op een middelmatig vuur. Voeg nu olijfolie toe, de rijst dient glazig te zijn, dus ongeveer een 2 à 3 eetlepels. Laat gedurende een 5-tal minuten bakken. Voeg nu ook de gesnipperde ui toe, laat meestoven. Pers nu ook het teentje look over de rijst, daarna even goed omroeren.

Als je een risotto maakt is het heel belangrijk om gedurende de hele bereidingstijd bij het gerecht te blijven en heel regelmatig om te roeren en eventueel bouillon toe te voegen….Geef toe, het klinkt verleidelijk om nog een wasje in je wasmachine te steken of andere activiteiten tijdens het koken…. maar nee deze keer echt niet!!!!!!!!!!!!!!!

Meng het nodige water en de kippenbouillonketeltjes en voeg een vierde van de totale hoeveelheid toe aan de rijst….zet het vuur nu wat lager, zodat de rijst rustig kan garen. Roer regelmatig om… na een 5 -tal minuten voeg je opnieuw kippenbouillon toe. Na een 8 à 10 tal minuten doe je dit opnieuw…de bouillon toevoegen. Ondertussen is het tijd om de groenten toe te voegen en mee te laten garen… een 5-tal minuten is voldoende, ze mogen beetgaar zijn 🙂
Even kruiden met peper en zout. Roer het geheel nog een 5-tal minuten om, rasp de Parmezaanse kaas erover en dien op!

Bereidingstijd: 30 minuten

Extra fijn om te eten uit een voorverwarmd bord, dus wie een bordenverwarmer heeft, gebruiken zou ik zeggen…voor diegene die dit niet hebben, laat heel heet water in je afwasbak lopen en zet daar de borden gedurende een 8-tal minuten in….klaar is Kees 😉

Smakelijk!

Eén gedachte over “Risotto vendure primavera #Italiaanse keuken op z’n best”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: