Smokey bacon onion-burger & grilled veggies #burgertime

Je boodschappen gedaan? Top…dan kunnen we aan de slag 🙂 Kies voor kwaliteitsvlees… Wist je dat Slagerij-traiteur & Bistro Vandenbosch hun spek rookt volgens ambacht in eigen atelier? Die kwaliteit proef je!

Smokey bacon onion-burger

De benodigdheden som ik hieronder nog even op, dit voor 4 personen:

-4 hamburgerbroodjes naar keuze
-4 uienburgers
-4 lappen gerookt spek (niet te dun gesneden)
-1 gele paprika
-1 rode paprika
-1 groene paprika
-3 rode uien
-bbq saus (type Heinz)
-zoete augurken (in schijven)
-enkele blaadjes sla naar keuze
-zwarte peper & zout
-een klein beetje gerookte paprikakruiden (wees er zuinig mee, de smaak mag niet overheersen)
-4 plakjes cheddarkaas (optioneel)
-1 zak verse frieten uit het koelvak (optioneel)

Hoe maak je ze klaar?

Verwarm je oven voor op 220 graden Celsius. Leg een grillrooster in de oven en er vlak onder een bakplaat. Leg een bakpapier op de bakplaat, zo kunnen alle sappen van het vlees en de groenten opgevangen worden. Zo maak je de oven het minst vuil 😉 als je oven warm is zet dan even de grill op.

Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Halveer ze dan nog eens in de lengte, zo krijg je vier stukken. Doe dit met alle paprika’s en grill ze in de oven op de grillrooster. let op, dit gaat snel, kijk regelmatig naar hun kleurtje 🙂 De paprika’s zullen stukken hebben waar ze zwart geblakerd zullen zijn, dat is niet erg, je gaat achteraf toch de schillen verwijderen…. die zijn niet zo smakelijk in dit gerecht en veel mensen verwerken de schillen ook niet zo goed 😉 Snijd de uien ook in parten en leg ze op de bakplaat, zo kunnen zij ook mee garen..Doe hetzelfde met de lappen spek! Doe ze na het grillen in een diepvrieszakje en laat ze wat afkoelen. De schillen komen op deze manier gemakkelijker los. Halveer de speklappen zo kan je de hele burger ermee bedekken.

Ondertussen is je oven ook weer op temperatuur, zo een 220 graden Celsius. Kruid de uienburgers met zwarte peper, gerookte paprikakruiden en zout. Bak ze op de grillrooster. Afhankelijk van de kracht van je oven…zal dit grillen een  12 tal minuten in beslag nemen…We willen geen rubberlappen eten hé, wel een sappige burger.

Was ondertussen je sla en laat de augurkenschijven uitlekken.

Tijd om je burger klaar te maken.

Snijd de broodjes in 2 delen. Doe een klein beetje saus op de bodem van je broodje…echt weinig. Beleg met enkele blaadjes sla. Leg er een gebakken ajuinburger op, denk er zeker aan om nu je bbq-saus erop te doen, daarna de gebakken uien partjes, dan de gegrilde stukken paprika, daarop de lapjes gebakken gerookt spek, optioneel kan je er ook een schijfje cheddar kaas opleggen, dit voor de liefhebbers. Werk af met de augurken schijven en leg de andere helft van het broodje bovenop. Ik prik ze vast met een scherp mes 😉

Serveren maar..

Wil je er nog frietjes bij…leg ze dan gelijktijdig met de burgers op de bakplaat..zorg er wel voor dat de frietjes aan de andere kant liggen, je wil geen vet van de burgers op je frietjes.

Bereidingstijd: 30 minuten

Eén gedachte over “Smokey bacon onion-burger & grilled veggies #burgertime”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: