Gegrilde groenteschotel & aardappeltjes…Voor vegetariërs, veganisten en carnivoren ;-)

Zin om gezond te eten zonder veel werk? Laat de oven het werk voor je doen… Voor vegetariërs & veganisten een ideaal gerechtje 🙂 Voor de anderen… een stukje vlees of gevogelte past er altijd bij. De hoeveelheden zoals hieronder opgegeven zijn als je er nog een stukje vlees of gevogelte bij eet… Als je het als hoofdzakelijke maaltijd wil eten, dan mag je de hoeveelheden verhogen.

gegrilde groentenschotel

Wat heb je nodig om deze schotel te maken voor 4 personen?

-12 middelgrote vastkokende aardappelen (in parten)
-4 ajuinpijpjes (gehalveerd)
-3 rode uien (telkens in vieren gedeeld)
-2 grote zoete aardappelen
-3 grote wortelen
-12 spruiten (gehalveerd)
-olijfolie
-verse tijm & oregano
-grof zeezout

Hoe maak je de groenteschotel klaar?

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Was alle groenten in voldoende water, verwijder hun schil of uiteinden en snijd in stukken. Halveer de spruiten, doe dit ook met de auinpijpjes. Was nu grondig de aardappelen en snijd ze langs de lange zijde in partjes. Neem een dunschiller en schil de wortelen, verdeel in gelijke stukken. Schil de zoete aardappelen en snijd in schijfjes, ongeveer de dikte van je wortelen. Verwijder de buitenste rokken van de uien en snijd in vieren.

Neem een vuurvaste schotel, leg hier alle groenten in, besprenkel met olijfolie, kruiden met grof zeezout, verse tijm & oregano. Plaats de schotel gedurende 25 minuten in de oven.

Controleer of alles beetgaar is, zo niet… een 5-tal minuutjes langer laten garen. Hiervoor dien je de oven niet opnieuw aan te zetten, de oven is nog warm genoeg als je deze dadelijk weer sluit nadat je de schotel eruit gehaald hebt.

Tijd om op te dienen 🙂 Schep een flinke portie op ieder bord. Deze maaltijd is heerlijk op zich…diegene die toch graag een stukje vlees of gevogelte lusten, kunnen dit er zeker bij serveren. Een ei per persoon in de schotel leggen de laatste 5 minuten is ook een aanrader 🙂

Smakelijk eten!

Bereidingstijd: 30 minuten incl. voorbereiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: