Penne..kip..gestoofde groenten..look..witte wijn..pesto & room

Een lekkere & kindvriendelijke pasta 🙂 De alcohol is volledig verdampt, dus dat is geen probleem 😉 Dit gerechtje is eenvoudig te maken, met ingrediënten die je vaak in huis hebt. Geniet ervan met het hele gezin.

penne met kip look room en gestoofde groenten

Wat heb je nodig om deze pasta te maken voor 4 personen?

-400 gr gedroogde penne
-2 staven prei (in dunne reepjes snijden)
-3 à 4 wortelen (in blokjes snijden)
-1 teen verse look
-1 flesje room (30% vetgehalte)
-400 ml water
-1 bouillonketeltje
-1 dubbele kipfilet (+/- 400 gr)
-zwarte peper
-2 kl paprikapoeder
-2 kl currypoeder
-1 bouillonblokje kip (vetarm)
-Parmezaanse kaas naar believen
-1 1/2 el groene pesto
-olijfolie
-1 flinke scheut droge witte wijn

Hoe maak je het gerecht klaar?

Zet een kookpot op het vuur, doe hierin het bouillonblokje en breng aan de kook. Snijd de kipfilet in de lengte in 2 en leg de filets in de bouillon. Laat ze gaar koken. Giet het water af en leg ze op een bord, zo kunnen ze wat afkoelen.

Was de prei en snijd in dunne reepjes van een 6-tal cm. Leg ze in een vergiet en spoel de reepjes nog eens goed. Droog ze met een propere keukenhanddoek. Schil de wortelen en snijd in kleine blokjes.

Zet een kleefpan op het vuur, doe er een beetje olijfolie in, verwarm op een middelhoog vuur en stoof hierin de wortelen. Pel de teen look en pers hem uit over de wortelen, je mag het vuur nu wat lager zetten, anders bakt de look helemaal, dat is niet echt de bedoeling, dan wordt de smaak bitter.
Voeg na een 8-tal minuten ook de preireepjes toe, dit mag op een hoger vuur, goed kruiden met zwarte peper, het curry en paprikapoeder. Laat het geheel 5 minuten stoven, roer regelmatig om zodat de groenten zich met elkaar mengen. Blus met de witte wijn en laat even goed stoven, om de alcohol te laten verdampen.

Zet een grote kookpot met water op het vuur, breng aan de kook en laat de pasta garen zoals aangegeven op de verpakking.

Verwarm de grill voor…

De kipfilets zijn nu voldoende afgekoeld, scheur er stukjes van. Voeg de stukjes kip toe aan de groenten, meng alles goed onder elkaar en voeg nu de kipbouillon toe (water + bouillonketeltje), het flesje room en de pesto mogen er ook bij, misschien nog een beetje kruiden met paprikapoeder en currypoeder en laat maar inkoken op een middelhoog vuur.

Ondertussen is de pasta klaar, giet af en doe terug in de kookpot. Meng het groenten-kipsausmengsel onder de pasta en meng goed. Doe het geheel in een vuurvaste schotel, rasp er voldoende Parmezaanse kaas over en plaats een 5-tal minuten onder de grill…Let op, voor iedere oven is dit anders..

Zet de schotel op tafel, wacht enkele minuutjes om op te dienen, zo hebben de sappen tijd om te kleven aan de pasta 😉

Schep die borden maar vol! Smakelijk 🙂

Bereidingstijd: 30 minuten

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: