Witloof-cupcakes #kidslustenwitloof #gestoofdwitloof #vaakproeven #daarnalusten

witloofcupcakes klaar

Gestoofd witloof! Een Belgische lekkernij..en we willen toch zoveel mogelijk werken met streekprodukten.. Kinderen zijn er in het algemeen niet fan van…Hoe laten we hun op een leuke manier kennismaken met dit pure product?

Wat heb je nodig om de cupcakes te maken voor 4 personen?

Ik voorzie 3 cupcakes per persoon, voor de kids zijn 2 stuks genoeg 😉

-700 gr pureeaardappelen
-1 kg witloof
-1 klontje soyaboter
-zwarte peper & een beetje zout
-1 ei
-scheutje melk
-olijfolie
-parmezaanse kaas
-12 leuke cupcake vormpjes

Hoe maak je de aantrekkelijke cupcakes klaar?

Ik heb een lekkere steak met dit gerecht voorzien… Voorzie tijdig je tijd hiervoor….tussen het maken van de basispuree zet je een pan met boter & olijfolie op het vuur..Bak je steak zoals je het graag wenst…

Schil de aardappelen, spoel ze en doe ze in een ruime kookpot. Zet de aardappelen flink onder water en breng ze aan de kook.

Snijd ondertussen de witloof fijn, zoals je een ui zou snipperen. Zet een ruime kookpot op het vuur, smelt hierin een klontje boter en stoof hierin de fijngesneden witloof. In het begin zet je het vuur hoog, daarna zet je het lager…Het witloof mag een beetje kleur hebben. Kruiden met voldoende zwarte peper….Peper van de molen is echt wel een must… Koop kwalitatieve zwarte peperbolletjes…het maakt een echt verschil met poeder!!! #onevenaarbaar

Giet de aardappelen af, even laten drogen in de pan op het vuur, kruiden met peper en wat zout, schenk er een beetje olijfolie bij, breek het ei erover en stamp alles flink onder elkaar. Voeg nu het gestoofd witloof toe. Meng alles goed en verdeel over de cupcake vormpjes. Werk het geheel af met vers geraspte parmezaanse kaas.

Plaats gedurende 5 minuten onder de grill, zodat je een heel licht korstje krijgt. De tijd is  natuurlijk afhankelijk van je grill.

Je steak zal nu ook “saignant” gebakken zijn.  Dien op met de cupcakes…

Smakelijk!

Tamara

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: