Burgertime! Gegrilde runds-hamburger met paprika & tomatensalsa

gegrilde hamburgers

1 november…voor velen van ons een feestdag in mineur! We gedenken onze geliefde familie, vrienden & kennissen die niet meer bij ons zijn. Een dag waarop we weer stilstaan met hoe kort het leven kan zijn. Het is ook een dag dat we wat extra tijd kunnen beleven met onze geliefden die wel nog bij ons zijn.. Wat jullie ook samen beleven, maak er alsnog een fijne dag van samen.
Sommige families gaan traditioneel voor de pannenkoeken, boekweitkoeken met spek, of andere hartverwarmende gerechtjes, ik heb gekozen voor een gezonde burger 🙂

De afbeelding hierboven is voor 2 personen, dan dien je de ingrediënten te halveren..

Wat heb je nodig om het gerecht te maken voor 4 personen?

-4 verse pistolets naar keuze
-4 verse runds-hamburgers
-1 sjalot of rode ui (in fijne ringen snijden)
-2 rode paprika’s
-4 zoete aardappelen
-rucolasla
-zwarte peper van de molen en zout

Het bijgerecht

-4 zoete aardappelen
-een klein beetje grof zout
-verse rozemarijn (haal de blaadjes van het stokje)
-een heel klein beetje olijfolie

Voor de salsa
-4 rijpe tomaten
-paparikapoeder
-currypoeder
-1 kl harissa
-1 kl basilicumkruiden
-1 klein takje verse rozemarijn
-olijfolie
-1 teen verse look

Ter afwerking
-4 leuke cocktailprikkers

Hoe maak je de lekkere hap klaar?

Verwarm je oven voor op 210 graden Celsius om de runds-hamburgers te grillen. Leg de hamburgers op een grillrooster aan een kant van de oven als je geen 2 ovens hebt en even kruiden met peper en zout.
Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat, de zoete aardapppelfrietjes, gekruid met een klein beetje olijfolie, rozemarijn & grof zout, aan de andere kant van de oven… zo kan alles optimaal bakken.

Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op de grillrooster naast de hamburgers… en grill ze tot de schil donder geblakerd is. Hiervoor dien je kort (max 5 min.) de grillfunctie in te schakelen. Hou wel een oogje in het zeil want dit gaat heel snel. Als de paprika’s klaar zijn leg je ze in een plastieken diepvrieszakje om wat af te koelen. Trek je niets aan van de zwarte schil, je zal zien…door de zwarte schil zal een een koud kunstje zijn om de schil te verwijderen. Zo blijft enkel het heerlijke vruchtvlees over van de paprika. Paprika zonder schil verteert ook beter..;-) Na een 10-tal minuten kan je de schil verwijderen.

Ondertussen gaan we de salsa maken…echt een makkie 🙂 Snijd de tomaten in blokjes, verwarm een klein beetje olijfolie in een steelpannetje, pers een teentje look over te tomaatjes, kruiden met paprikapoeder, currypoeder, rozemarijn, basilicum en harrisa en laat rustig stoven gedurende 10 minuten.

Het is al tijd om te serveren..
Snijd de broodjes horizontaal in tweeën..Leg een beetje rucolasla op de bodem van een zijde van het broodje, leg er een hamburger op, vervolgens enkele stukjes paprika en rauwe sjalot,  en werk af met de tomaten-salsa. Leg “het deksel” van het broodje er op, werk af met een leuke prikker en serveer er de gegrilde zoete aardappelfrietjes bij.

Smakelijk!

Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten….dus klaar in 30 min!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: