Tonijnsalade #gezondelunch

Tonijnlunch

Het weekeinde is weer voorbij, de barbecue’s verteerd…Dus tijd voor een nieuwe week met lekkere maaltijden, hapjes & drankjes. Deze week start ik met een gezonde lunch, ik heb voor tonijn gekozen, heerlijk bij warm weer en het is ook licht verteerbaar.

Wat heb je nodig om de zomerse lunch te maken voor 2 personen?

-1 blikje tonijn natuur (in eigen nat)
-1 zakje gemengde sla
-1 tomaat
-4 gele kerstomaatjes
-enkele schijfjes komkommer
-4 radijsjes
-1 ajuinpijpje
-1/2 busseltje bieslook
-yogonaise naar smaak
-zwarte peper & zout
-paprikapoeder

 

Hoe maak je het gerechtje klaar?

Was alle groenten en snijd de radijsjes in dunne schijfjes, de kerstomaatjes halveren en het ajuinpijp snipper je fijn. De tomaat in parten snijden. Snijd de komkommer in schijfjes en daarna de schijfjes in 4 snijden. Verdeel de salade op het bord, leg er de groenten bij en even kruiden met zwarte peper.

Giet het nat af van de tonijn en doe in een mengkom. Meng er een grote eetlepel yogonaise onder en kruiden paprikapoeder, peper & zout. De hoeveelheid yogonaise is afhankelijk van hoe smeuïg je de tonijnsalade wil. Goed omroeren en afwerken met enkele schijfjes radijs en fijngesnipperde bieslook.

Ik geef er volkorenbrood bij.

Smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: